Swedish Designers -mallisto: maailmanluokan tapettisuunnittelua ja rohkeaa kuvailoa

Swedish Designers -mallisto: maailmanluokan tapettisuunnittelua ja rohkeaa kuvailoa

Boråstapeterin eli Ruotsin tunnetuimman ja ostetuimman tapettimerkin Swedish Designers -mallisto ihastuttaa nyt Värisilmän liikkeissä sekä verkkokaupassa. Kolmelle ruotsalaiselle eturivin suunnittelijalle annettiin vapaat kädet ja lopputulemana syntyi 35 erilaista tapettia tulvillaan väriä, kuvioiden iloittelua sekä ihastuttavaa käsityöläistunnelmaa.

– Boråstapeterin uniikit kuosit sopivat täydellisesti nykyaikaiseen ja ilmeikkääseen kotiin. Kehitämme jatkuvasti Värisilmän ajattoman tyylikästä tapettivalikoimaa vastaamaan asiakkaidemme kysyntään niin designin, värien kuin muotojen osalta, kertoo valikoimapäällikkö Tiina Hakola

Friviva-tapetti Boråstapeterin mallistosta Swedish Designers

Värikkäässä, kukallisessa Friviva-tapetissa on eksoottisia kasveja, mutta myös niittykukkia Ruotsin kesästä. Kaunis tapetti on Hanna Werningin käsialaa, ja siitä on neljä värivaihtoehtoa. Tapetti tarjoilee lämpimän iloisen väriskaalan, joka sopii niin isoille kuin pienillekin!

Mallisto täynnä tulevia klassikoita

Tervetuloa lumottuun tapettimaailmaan: Linnea AnderssoninPetra Börnerin ja Hanna Werningin luomat uutuudet iloittelevat käsityötaidolla. Kuviot ovat rohkeita, leikkisiä, graafisia ja orgaanisia. Kuoseissa on paljon kotia piristäviä muotoja, värejä sekä kauniita köynnöskukkia.

 

Vaikka Swedish Designers -mallisto leikittelee kirkkailla ja heleillä väreillä, on mukana myös rauhallisempia ja hillitympiä sävymaailmoja. Jokainen tapetti myös kertoo oman tarinansa: ne henkivät rohkeutta, leikkisyyttä ja tyylikkyyttä antaen ilmettä persoonallisiin koteihin. 

Figs-tapetti Boråstapeterin mallistosta Swedish Designers

Suurikuvioista Figs-tapettia koristavat vehreät lehdet ja kauniit viikunat, jotka ovat tässä mallissa sinisiä. Eloisa ja aistikas tapetti luo huoneeseen lämpöä ja energiaa. Alkuperäinen malli on luotu useasta paperikerroksesta, joihin suunnittelija Petra Börner leikkasi kuosin veitsellä. Figs-tapetista on neljä väriyhdistelmää, joista jokaisella on oma luonteensa.

Kolmen johtavan ruotsalaissuunnittelijan kynästä

Petra Börner on taiteilija, jonka kuviot syntyvät paperista kootuista kollaaseista tai vapaasti käsin maalattuina. Hänen kuvionsa ovat rytmisesti vilkkaita ja virtaavia, symmetrisiä sekä tyyliteltyjä. Petra asuu Lontoossa, mutta hän työskentelee maailmanlaajuisesti. Petra on tehnyt yhteistyötä Chanelin, Ruotsin kuninkaallisen oopperan, Louis Vuittonin, Voguen, Tiffany & Co:n ja Oscarsin kanssa. Swedish Designers -malliston FigsMyrthleFloral Dream sekä Hypnotic Safari -tapetit ovat hänen käsialaansa. 

 

– On niin jännittävää nähdä kuvioni muodossa, jossa ne saavat ottaa tarvitsemansa tilan täysin uudessa mittakaavassa. Yhteistyömme on ollut erinomaista! On ollut fantastista työskennellä asiantuntevan ja motivoituneen tiimin kanssa tietäen, että laatu on korkea läpi koko prosessin, kertoo Petra Börner. 

Hanna Werning on Tukholmassa asuva graafinen suunnittelija, joka on aiemminkin piirtänyt tapettikuoseja Boråstapeterille. Hänen tyylinsä on leikkisä ja värikäs. Hanna on tehnyt yhteistyötä mm. Rörstrandin, Bookbinders Designin, Elfan, IKEA:n, Anna Suin ja House of Dagmarin kanssa. Swedish Designers -malliston FrivivaPangsurrKvacksteppTurgräs ja Zingkorre -tapetit ovat hänen käsialaansa.

 

– Minun tapani työskennellä on luoda kollaaseja. Kun aloitan suunnittelun, en vielä tiedä, miltä kuosin pitäisi näyttää. Teen kukan sinne ja toisen tänne, suunnittelu on kuin palapeli, Hanna Werning selittää. 

Linnea Andersson on Göteborgissa työskentelevä taiteilija. Hänen suunnittelukielensä perustuu yksinkertaisuuteen sekä samalla monimuotoisuuteen, mikä näkyy kuvioiden levittäytyessä tilaan. Linnea maalaa käsin erittäin tarkasti ja syntyvät kuviot ovat taiteellisia ja tyylikkäitä – kuin tehtyjä moderniin kotiin. Linnealla on ollut näyttelyitä niin Ruotsissa kuin maailmalla. Hän on tehnyt aiemmin yhteistyötä mm. Arket/Klippan Yllefabrikin kanssa. Swedish Designers -malliston My Secret Garden ja My Secret Garden Gran -tapetit ovat Linnean käsialaa.

 

– Taiteeni luova ydin on aina ollut rohkeus tilan haltuun ottamiseen, seinällä ja kontekstissa. Ennen kaikkea olen pitänyt muodon leikkisänä ja hauskana samalla, kun se pyrkii eteenpäin kuin käärme, jolla on selkeä tavoite, Linnea Andersson sanoo. 

Floral Dream-tapetti Boråstapeterin mallistosta Swedish Designers

Floral Dream -tapetin unenomaisessa kuosissa on kasviköynnöksiä ja pieniä ihmishahmoja, jotka muodostavat yhdessä kauniin kokonaisuuden. Alkuperäismallin on piirtänyt käsin lyijykynällä taiteilija Petra Börner. Kauempaa tapetti muistuttaa meleerattua pintaa tai jopa marmoria. Kuvassa näkyy sininen kuvio harmaanbeigellä pohjalla. Kuosista on saatavana myös kaksi muuta värivaihtoehtoa.

Ruotsista maailmalle vastuullisesti ja kestävästi

Boråstapeter lanseeraa vuosittain viitisen kokoelmaa, jotka suunnitellaan ja valmistetaan yrityksen omassa tehtaassa Boråsin tekstiilikaupungissa. Tapetit ovat CE-merkittyjä, eli ne täyttävät ympäristölle, turvallisuudelle ja terveydelle asetetut tiukat laatuvaatimukset. Kaikki käytetyt värit ovat vesipohjaisia ja raakamateriaali on peräisin FSC-sertifioiduista ja hyvin hoidetuista Pohjois-Euroopan metsistä. 

My Secret Garden -tapetti Boråstapeterin mallistosta Swedish Designers

My Secret Garden on vahva ja graafinen tapetti, jonka on suunnitellut taiteilija Linnea Andersson. Huolellisesti käsin maalaatut lehtikuviot rönsyilevät tapetissa riisutun tyylikkäänä kuosina. My Secret Garden -tapetista on saatavilla viisi värivaihtoehtoa, joissa kaikissa on pehmeä kankaanomainen vaikutelma.

Tapettihaaveista totta maksuttoman sisustuspalvelun avulla 

Uutta ilmettä olohuoneeseen, sähäkkä efektiseinä eteiseen? Värisilmän henkilökohtainen sisustusneuvoja tuntee uutuuksilla vahvistuvan valikoiman ja auttaa löytämään mieluisat, klassisen modernit tapetit inspiroiviin ympäristöihin. Tunnetila-suunnittelupalvelu on maksuton.

Turgräs-tapetti Boråstapeterin mallistosta Swedish Designers

Kukikkaassa Turgräs-tapetissa on pilkkuja, kukkia, lehtiä ja kilpikonnia. Ihastuttavan ja leikkisän kuosin on luonut muotoilija Hanna Werning. Kuosissa on vahvoja kuvioita ja värien runsautta, mutta myös kotoisaa harmoniaa. Turgräs-tapetista on saatavilla kolme värivaihtoehtoa.