Asuntomessut 2021: Pehmeää pandemia-ajan lohtusisustusta murretuissa sävyissä

Asuntomessut 2021: Pehmeää pandemia-ajan lohtusisustusta murretuissa sävyissä

Korona-ajan koti on seesteisen turvallinen pesäpaikka, jossa on mukava viettää aikaa. Silmä ja sielu lepäävät murretussa ja maanläheisessä värimaailmassa. Pehmeys, mukavuus ja luonnollisuus ovatkin Lohjan Asuntomessujen vallitsevat trendit.

Tämän vuoden asuntomessualue sijaitsee upean Lohjanjärven välittömässä läheisyydessä ja lukuisista kohteista onkin upea näkymä järvelle. Jättimäisten ikkunapintojen ja lasisten liukuovien ansiosta kohteiden sisustukset muodostavat sulavan jatkumon järvimaiseman kanssa. 

Ylipäätään sisustuksessa on vallalla pehmeys ja luonnollisuus, joka näkyy muotojen pyöreydessä sekä sävyissä ja materiaaleissa. Väri- ja materiaalipinnat ovat suuria ja ne soljuvat tilasta toiseen. 

Lue tästä, mitkä ovat tämän vuoden asuntomessujen vahvimmat trendit!

Puuta, puuta 

Hyvästi valkolakkaukset! Puu saa nyt olla rehellisesti oman itsensä näköistä ja sitä saa olla paljon ja eri sävyissä yhdisteltynä. Puuta on tuotu sisustukseen erityisesti erilaisina rimoina ja sormipanelina lähes joka kohteessa. Niitä on käytetty monipuolisesti niin sängynpäätynä, tilanjakajana kuin portaikon seinäkkeenäkin.

rimaseinä

rimaseinä portaissa

puurimakatto

Muhkeutta ja pörröä tekstiileissä 

Kodin tekstiilleillä on tärkeä rooli, kun halutaan luoda lämpöä kodin tunnelmaan. Messuilla tekstiilit olivat muhkeita ja pörröisiä, monesti leikkisästi vaikka tupsuilla koristeltuja. Yksivärisyys ja murretut sävyt olivat messuilla valtavirtaa – näyttävät ja vahvan väriset kuosit olivat kokonaan poissa.

Seesteinen olohuone

asuntomessukohde

pörröinen matto

Luonnonmateriaaleilla zeniä sisustukseen 

Monissa kohteissa seesteistä ja harmonista vaikutelmaa oli luotu luonnonmateriaaleista tehdyillä, japanilaishenkisillä elementeillä. Pelkistettyjä, selkeitä tiloja oli pehmennetty esimerkiksi bambutuoleilla, rottingilla ja olki- tai heinäkoristeilla.

japanilaishenkinen ruokailutila

rottinkipöytä

kuivakukkakimppu

Hiekkaa, puuteria, pellavaa, beigeä…. 

Puhdas valkoinen ja räväkät tehostesävyt loistavat messuilla poissaolollaan. Vallalla ovat luonnolliset, murretut, maltilliset sävyt, joilla toteutetaan suuria yhtenäisiä pintoja.

pörröinen matto

pellavainen makuuhuone

Wild animals tapetti

Harmonisten laattapintojen jatkumot

Laatoissa suositumpia ovat kiveä jäljittelevät pinnat ja terrazzo-tyyppiset kuosit. Laatoilla on luotu moniin kylpyhuoneisiin ja muihin märkätiloihin rauhallisia kokonaisuuksia käyttämällä samaa laattaa sekä seinässä että lattiassa. Laattojen koot voivat vaihdella, mutta yhtenäinen ilme säilyy, kun kuosi pysyy samana. Seinän laatoituksen voi vielä viimeistellä huolitellusti käyttämällä saman kuosin jalkalistaa.

eterna-laatta

Eterna-laatta kylpyhuoneessa

Terrazzo-laatta

kivimäinen laatta