Asuntomessut 2021: Nämä Unelmien värien sävyt ovat nyt pinnalla

Asuntomessut 2021: Nämä Unelmien värien sävyt ovat nyt pinnalla

Tämänvuotisten Asuntomessujen värimaailma on luonnonmukainen ja enimmäkseen vaalea. Katso, mitä Unelmien värejä bongasimme messuilla!

Pandemia-aika on tehnyt kodeista rauhoittavia pesäpaikkoja, joissa on turvallista ja hyvä olla. Poissa ovat voimakkaat värit, räiskyvät kuosit ja industrial-henkisyys, nyt kodit ovat mahdollisimman harmonisia ja luonnollisilla värisävyillä ja materiaaleilla sisustettuja. Tekstiileissä ja muissa sisustuselementeissä käytetyt tehosteväritkin ovat rauhallisia ja luonnonmukaisia ja niitä yhdistellään suuriin, vaaleita yksivärisiä pintoihin.

Tutustu Lohjan asuntomessujen suosituimpiin Unelmien väreihin.

Liaani

Liaani on Unelmien värien suosituin vihreä, joka tuo sisustukseen harmoniaa. Tämä ihana orgaaninen sävy on otettu suoraan Suomen luonnosta, vaikka se on Unelmien väreissä nimettykin hiukan eksoottisemmin. Liaani on monikäyttöinen väri, joka sopii moneen tilaan ja joka on helppo yhdistellä muihin sävyihin. Liaanin luonne muuttuu kun sitä yhdistelee, mutta se säilyttää kuitenkin tasapainottavan olemuksensa.

Wild animals tapetti

Kuvassa Boråstapeterin Wild animals -tapetti, jossa näkyi liaani-sävyä.

Liaanin värinen tyyny ja peitto

Hengähdys

Levollinen valkoisen sävy Hengähdys on erinomainen yleisväri kotiin, vaikkapa maanläheisempänä vaihtoehtona aavistuksen askeettiselle maalarinvalkoiselle. Hengähdys soveltuu hyvin taulujen taustalle tapetin muodossa tai maalattuna ja antaa omien sisustusaarteiden loistaa!

Hengähdyksen vaaleuden ja keveyden ansiosta sen voi yhdistää lähes mihin tahansa värikartan väreihin. Parhaiten se pääsee oikeuksiinsa muiden maanläheisten sekä erilaisten pastellisävyjen kanssa.

Plivilinna-sävyinen sohva

Puinen pöytä

Eterna-laatta

Olkihattu

Olkihattu on syvä, lämmin beigen sävy, jota on messuilla käytetty esimerkiksi rouheissa pellavaisissa tekstiileissä. Se toimii kuitenkin hyvin myös isompina pintoina ja sopii esimerkiksi olohuoneeseen yleissävyksi. Valkoiset koristelistat ja huonekalut Olkihattuun yhdistettynä tuovat raikkautta ilmeeseen. Olkihattu sointuu kauniisti esimerkiksi rouheiden pellavaisten tekstiilien ja puun ruskean eri sävyjen kanssa.

Ruskeat lakanat

Eterna-laatta

Vaalea matto

Vaalean ruskea kodinhoitohuone

Pyramidi

Mausteisen punertava Pyramidi kuuluu Unelmien väreissä Kaukokaipuu-nimiseen väriteemaan, mikä sopiikin hyvin pandemia-aikaan: Kun ulkomaille ei voi matkustaa, täytyy tuoda eksotiikkaa kotiin. Lämmintä Pyramidia voi hyvin yhdistellä raikkaisiin vaaleisiin.

Terrakotan värinen tyyny

Taulu ja Oiva Toikan lintu

Taverna

Vaaleanpunainen Taverna on positiivinen ja piristävä väri, mutta ei kuitenkaan liian hattaramainen tai tekopirteä. Luonnonmateriaalit ja -sävyt sopivat kuitenkin hempeään Tavernaan loistavasti, korostaen sen sympaattisuutta ja lämminhenkisyyttä.

Vaaleanpunainen huone

Keraamiset kukat

Persikkaiset kynttilät

Funky

Funky on tyylikäs ja samalla ajaton orgaaninen ruskea, maan sävy hienoimmillaan. Se erottuu anteeksipyytelemättömästi vaaleasta ympäristöstään ja tuo tilaan luonnetta ja särmää. Messuilla Funkyä esiintyi erityisesti nahkaisissa huonekaluissa, yhdistettynä taitavasti puhtaanvalkoiseen.

Ruskea nahkasohva

Ruskea matto

Ruskea hana

Havina

Unelmien väreistä hienostunein Havina on harmaista harmain: eleetön mutta samalla runsas sävy. Messuilla Havinaa näkyy erityisesti näyttävinä seinäpintoina, niin laatoitettuina kuin maalattunakin.

Harmaa kivinen laatta

Harmaa seinä